Mieke Zunderman
De interesse in voeding is ontstaan door het hobbymatig volgen van een cursus voedingsleer in de jaren 80.
Deze cursus bestond onder andere uit het functioneren van het menselijk lichaam en welke rol voeding hierbij speelt.
De industriële verwerking van voedingsmiddelen,de kennis van de voedingswaarde en de menselijke stofwisseling na voedselinname sprak mij erg aan
Om me verder hierin te verdiepen heb ik een aantal jaren later de opleiding tot levensmiddelentechnoloog met goed resultaat afgerond.
Levensmiddelentechnologie houdt zich bezig met het ontwikkelen en verbeteren van voedingsproducten en de bijbehorende productiemethoden.
Wat ik miste na de opleiding levensmiddelentechnologie was het voorlichten en adviseren wat betreft de functie van voeding aan de consument.
Als aanvulling op deze opleiding, om kennis van voorlichting op te doen, heb ik de opleidingen tot gewichtsconsulent en voedingsdeskundige ook met goed resultaat afgerond.
n januari 2022 heb ik de opleiding tot orthomoleculair adviseur in combinatie met medische en psychosociale basiskennis goed eindresultaat afgerond. In 2022 gestart met de opleiding tot ervaringsdeskundige om na het opdoen van (collectieve) ervaringskennis en een positief herstelproces op het gebied van armoede, schulden, huisvesting en verslaving, deze kennis professioneel zou kunnen en willen inzetten om andere personen met een gelijksoortige kwetsbaarheid te ondersteunen.